7/07/2008

Serbska wątroba po cygańsku

pół kilo wątróbki wieprzowej
4 średnie cebule
20 deko orzechów włoskich
20 deko migdałów
40 deko rodzynek
4 łyżki cynamonu
olej z pestek (!)

Wątróbke pokrój na kawałki jak do gulaszu. Smaż na oleju z pestek aż zmięknie. Pokrój cebulę w kostkę i smaż z cynamonem na drugiej patelni. W międzyczasie namocz orzechy, migdały i rodzynki. Kiedy cebula się zrumieni dodaj podsmażoną wątróbke, dolej oleju ile potrzeba. Wymieszaj. Teraz dodaj bakalie i wymieszaj. Smaż dopóki nie poczujesz "aromatu pysznego żarełka".

Prijatno!

4 comments:

Lady M. said...

to kiedy mozna sie na nie wprosic?

:D

Svibanj said...

jak kupisz skladniki to ja sie wprosze do Ciebie

Lady M. said...

skladniki? tutaj? wejdz sobie do miesnego, zobacz co maja w ofercie i sprobuj nie skusic sie na tymczasowy wegetarianizm :D

Svibanj said...

po dzisiejszym stolcu sie skuszam