4 średnie cebule
20 deko orzechów włoskich
20 deko migdałów
40 deko rodzynek
4 łyżki cynamonu
olej z pestek (!)
Wątróbke pokrój na kawałki jak do gulaszu. Smaż na oleju z pestek aż zmięknie. Pokrój cebulę w kostkę i smaż z cynamonem na drugiej patelni. W międzyczasie namocz orzechy, migdały i rodzynki. Kiedy cebula się zrumieni dodaj podsmażoną wątróbke, dolej oleju ile potrzeba. Wymieszaj. Teraz dodaj bakalie i wymieszaj. Smaż dopóki nie poczujesz "aromatu pysznego żarełka".
Prijatno!
4 comments:
to kiedy mozna sie na nie wprosic?
:D
jak kupisz skladniki to ja sie wprosze do Ciebie
skladniki? tutaj? wejdz sobie do miesnego, zobacz co maja w ofercie i sprobuj nie skusic sie na tymczasowy wegetarianizm :D
po dzisiejszym stolcu sie skuszam
Post a Comment